De Rollmops is een onmisbaar werkinstrument voor bestratingsbedrijven, want hij kan evenveel werk verzetten als drie personen. Hij is niet alleen compact en licht, maar ook snel en enorm krachtig: hij heft en verplaatst probleemloos 500 kilogram. Zijn aanvoercapaciteit bedraagt 180 vierkante meter betonstraatstenen per uur.

De Rollmops heeft een weldoordachte ergonomie en is bijzonder vlot te bedienen. Bovendien is deze klinkertransportmachine heel multifunctioneel dankzij zijn ruime gamma van gemakkelijk monteerbare hulpstukken. Met behulp van diverse opzetvoetjes kunnen uiteenlopende soorten betonstraatstenen aangevoerd worden en verschillende klemarmen maken het transport van pakketten van 60 tot 180 centimeter breed mogelijk. De Rollmops kan ook prima diensten bewijzen bij de aanvoer van materiaal om het legbed te maken of om boordstenen, watergoten en grasdallen te plaatsen.

De Rollmops 2 x 4 bestaat uit twee uitvoeringen: een standaarduitvoering en een verlengde uitvoering. De standaarduitvoering moet het vooral hebben van zijn wendbaarheid en zijn verlengde versie van de hoge hefcapaciteit.